Špageti sa pancetom
Špageti sa pancetom
2 kašike maslinovog ulja,
1 crni luk,
120 grama slanine pančete,
na vrh kašičice ljute tucane paprike,
120 ml belog vina,
1 konzerva paradajz pelata,
1 pakovanje špageta,
50 grama parmezana,
so.
Prokuvajte vodu i so u velikoj šerpi. Za to vreme, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, dodajte luk, pančetu i tucanu papriku. Lagano pržite 10 minuta uz mešanje, dok pančeta i luk ne dobiju zlatkastu boju. Dodajte vino i sačekajte da provri. Potom ubacite pelat i začinite solju. Sačekajte da provri uz povremeno mešanje, oko 20 minuta. Na pola ovog vremena, ubacite špagete u proključalu vodu i kuvajte 10 minuta. Procedite pastu (sačuvajte malo vode), dodajte je u sos, i promešajte dobro oko minut na srednjoj vatri. Sklonite sa šporeta, pospite sir i malo vode koja je ostala od kuvanja paste. Poslužite sa još sira preko paste.
2 kašike maslinovog ulja,
1 crni luk,
120 grama slanine pančete,
na vrh kašičice ljute tucane paprike,
120 ml belog vina,
1 konzerva paradajz pelata,
1 pakovanje špageta,
50 grama parmezana,
so.
Prokuvajte vodu i so u velikoj šerpi. Za to vreme, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, dodajte luk, pančetu i tucanu papriku. Lagano pržite 10 minuta uz mešanje, dok pančeta i luk ne dobiju zlatkastu boju. Dodajte vino i sačekajte da provri. Potom ubacite pelat i začinite solju. Sačekajte da provri uz povremeno mešanje, oko 20 minuta. Na pola ovog vremena, ubacite špagete u proključalu vodu i kuvajte 10 minuta. Procedite pastu (sačuvajte malo vode), dodajte je u sos, i promešajte dobro oko minut na srednjoj vatri. Sklonite sa šporeta, pospite sir i malo vode koja je ostala od kuvanja paste. Poslužite sa još sira preko paste.
Comments
Post a Comment