Špageti sa pancetom

Špageti sa pancetom

2 kašike maslinovog ulja, 
1 crni luk, 
120 grama slanine pančete, 
na vrh kašičice ljute tucane paprike, 
120 ml belog vina, 
1 konzerva paradajz pelata, 
1 pakovanje špageta, 
50 grama parmezana, 
so.

Prokuvajte vodu i so u velikoj šerpi. Za to vreme, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, dodajte luk, pančetu i tucanu papriku. Lagano pržite 10 minuta uz mešanje, dok pančeta i luk ne dobiju zlatkastu boju. Dodajte vino i sačekajte da provri. Potom ubacite pelat i začinite solju. Sačekajte da provri uz povremeno mešanje, oko 20 minuta. Na pola ovog vremena, ubacite špagete u proključalu vodu i kuvajte 10 minuta. Procedite pastu (sačuvajte malo vode), dodajte je u sos, i promešajte dobro oko minut na srednjoj vatri. Sklonite sa šporeta, pospite sir i malo vode koja je ostala od kuvanja paste. Poslužite sa još sira preko paste.

Comments

Popular posts from this blog

Antička pozorišta

Stari železnički most

Navigaciona oprema